Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

cernahvezda

1. 10. 2009 13:16
s názorem souhlasím

A chci jen dodat, že ostatní rozhodčí (chlapi) pískají alibisticky i proto, aby měli klid v médiích. Vše je u nás postaveno špatně. Od kritiky v médiích až po přitroublé komentátory. Místo toho, aby rozhodčí podrželi, tak jejich rozhodnutí neustále omílají dokola. Potom pomezní raději každý náznak ofsajdu odmávají a mají klid. Rozhodčí hru kouskuje odpískáním drobných faulů a když dochází ke sporným situacím před brankou, raději do hry nezasahují. Já osobně nesnáším polehávání fotbalistů a vynucování faulu. Za to by měli rozhodčí okamžitě trestat simulanta žlutou. Ještě se to u nás nestalo. Ale to by to někdo po nich musel vyžadovat. Jak říkám: čeští rozhodčí= alibisti.

0 0
možnosti
JA

chytryhorak

29. 9. 2009 13:34
Máte pravdu

úroveň komentátorů naší - české televize je tristní. Pomalu se začínají blížit pověstnému komentování pana Poulíčka při premiéře fotbalu na TV NOVA. Ota "prase" Černý je kompetentní amatér.

0 0
možnosti
JV

JfV

29. 9. 2009 12:20
Názor

Její jedinou chybou je, že za ní vykukuje pan Berbr, šíbr z nejhorších. Tohle spojení mi připadá, jako by  zlatníkovým nejlepším přítelem byl zloděj a on by se divil, že ho okolí nepovažuje za čestného. Jinak by ani u nás proti ní nikdo, krom proti všem a všemu zaujatých pitomců, nic neměl. O tomto jejím druhovi se ve světě zřejmě neví, a tak je tam hodnocena jen podle odvedené práce. A ta je dobrá.

0 0
možnosti
M

mlsoun

27. 9. 2009 20:18
Máte pravdu, Damková je výborná

Píská dobře, jen holt "narušuje" ten poklidný rabníček českých rozhodčích.... A ženská k tomu ! To je neodpustitelné....;-(

0 0
možnosti
PK

pkula

27. 9. 2009 17:00
V názoru na sudí Damkovou

s Vámi jednoznačně souhlasím. Pavel Kula

0 0
možnosti
PV

Pan Vajíčko

27. 9. 2009 16:22
Ach jo...

Ach jo... Mluví z Vás zaujatost ženské pro ženskou, nemyslím tedy v sexuálním smyslu tohoto výrazu. Jak už podotknul někdo přede mnou, o rozhodnutí sudích se i v komentářích TV přenosů diskutuje neustále, často, dlouho a mocně (nejenom ve fotbale, např. neviděný gól v hokeji Slavia-Kometa). Navíc bych byl na Vašem místě v tomto případě velmi opatrný se zmínkami o sexu. Jakkoli považuji osobně Damkovou za jednu z lepších sudích na domácích trávnících, přesto je všeobecně známo, že se k pískání ligy prošukala přes postel jednoho z mocných fotbalových mafiánů - Romana Bebra... :-P

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

27. 9. 2009 16:35
Re: Ach jo...

Její přátelení se či dokonce spřízněnost s p. Berbrem není v tuto chvíli podstatná. Šlo mi o nechutné narážky na ni a p. Pučka (v tomto konkrétním zápase) nebo jiné představitele toho kterého klubu (ať již oficiální či nikoliv), o němž se tvrdí, že mu ke konečnému výsledku pomohla. V případě, že někomu "připískne" sudí-muž, mluví se o úplatcích. Pokud se nějaká ta "bota" povede Damkové, mluví se zásadně v sexuálních narážkách. Tak nevím, co je horší.

0 0
možnosti
MF

manas1008

27. 9. 2009 16:12
K výkonu slečny Damkové

Musím řící, že mě slečna Damková včera celkem mile překvapila a, až na několik drobných přehmatů, odpískala velmi dobré utkání. Jako fanoušek Bohemky musím říct, že penalta byla odpískána naprosto správně.

Kéž by i ostatní rozhodčí dokázali hru pustit a nekouskovat, tak jako se to včera povedlo slečně Damkové. To byl její příspěvek k, na české poměry, velmi kvalitnímu utkání a za to jí patří dík.

0 0
možnosti
S

spaceboy

27. 9. 2009 15:10
částečný souhlas

Přezíravý postoj k rozhodčímu - ženě (stejně jako přezíravý postoj a pokusy o zesměšňování ženy v jakékoli "tradičně mužské" práci) je jakýmsi reliktem dob viktoriánských a v Evropě 21. století nemá co dělat, o tom jistě není sporu.

Damková nedrobila hru a měla sílu nereagovat na situace, kdy nějaký hráč spadne řekněme "dobrovolně" -- tím podle mého názoru výrazně přispěla ke kvalitě utkání. Za to jí patří velký dík. Stejný dík jí patří za nestrannost, která by měla být samozřejmostí, ale bohužel často jaksi není.

0 0
možnosti
S

spaceboy

27. 9. 2009 15:16
Re: částečný souhlas

Televizní komentář hodnotit nemůžu, byl jsem přímo na stadionu, takže mi unikl.

Stejně tak mi ovšem unikl důvod penalty (měl jsem to přes celé hřiště) a proto jsem byl zvědavý na TV záběry ze sestřihu. A tady bych si dovolil připomenout, že ono "volejbalové mávnutí" rukou padajícího obránce začalo ještě předtím, než se míč vůbec vydal na cestu k bráně. Na videu je to dobře vidět. Proto bych v tom určitě úmysl neviděl, spíš nešťastné nastřelení. (Schválně se na to podívejte ještě jednou, určitě mi dáte za pravdu.)

No a pak tam byly ještě nějaké nepřesnosti, např. po Róthově ráně z konce zápasu, kterou Vaniak vytáhl na tyč a do zámezí kupodivu nenásledoval roh, ale odkop od branky atd. Ale nic z toho samozřejmě zápas neovlivnilo tolik, jako ta penalta.

0 0
možnosti
RB

TarasBulba

27. 9. 2009 15:07
To není jen Damková a Čapek

Není pravda, že ve výkonech mužských sudích se komentátoři moc nevrtají. Já mám spíš dojem, že verdikty rozhodčích jsou téměř to jediné, co tuzemské komentátory na fotbale zajímá. Nekonečné rozebírání každého písknutí-nepísknutí, doprovázené řadou subjektivních, často zcestných a mnohdy opravdu až komicky "nestranných" soudů je hlavním tématem každého českého fotbalového přenosu.

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

27. 9. 2009 16:38
Re: To není jen Damková a Čapek

Nešlo mi o vrtání se v tom kterém rozhodnutí ani zdaleka tolik, jako o časté narážky na to, že je Damková rozhodčí-žena. Z každého slova p. Čapka bylo cítit, že se upřímně diví tomu, že žena dokáže/může pískat fotbalový zápas mužské kategorie. Jako kdyby ji snad i místy nabádal, aby udělala nějakou to chybu či přehmat, aby si ji mohl o to více vychutnat. Možná jsem to tak cítila jen já, nicméně takový to na mě udělalo dojem.

0 0
možnosti
B

by.drake

27. 9. 2009 14:58
Copak pak Capek...

     Pan Capek je symbolem toho, co se sportovni redakci Čt dela pan Cerny. Čapkovi uvahy a myslenkove pochody, jeho souveti a prechodniky, schopnost komentovat televizni prenos jako by mluvil do radijka, to mne vzdy vede k tomu, ze u televizky vypinam zvuk. A bude to tak na vzdy:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2106x
Milovnice zvířat, sportu, knih, hudby, mé rodiny a dobrého jídla. Autorka knihy Poslední tanec (naleznete ji na http://www.stahuj-knihy.cz).